Reflexionar i, pensar

Us penseu que........

És fàcil pensar, és fàcil acusar, és fàcil suposar intencions i culpabilitats. No hi hauria problemes si el pensament no se traduís tard o d’hora en acció.

No gens fàcil és rumiar, reflexionar, excusar, buscar la bona intenció, el condicionament explicatiu i atenuant del perquè en l’acció de l’altre i que tard o d’hora condueix al perdó.

Si nosaltres sabéssim reflexionar abans de jutjar, rumiar abans de parlar, poques vegades ens sentiríem ofesos i menys vegades encara acusaríem als altres.

L’amor i l’amistat, poden fer tots aquest treballs de forma automàtica, però si ja és difícil amb els amics i familiars, quan l’amor és genèric i donat per suposat, no sol ser suficient.

Si ser humà, actuar humanament, ja és difícil, una societat que no invita a pensar, una educació que evita l’esforç, un evangeli predicat però no viscut, encara ho fan més difícil.

No cal predicar quaresmes i conversions. Fem primer comunitats unides en l’amistat i el servei, i en elles la fe arrelarà sola, l’evangeli hi serà viscut; tant si s’és dins l’Església com a fora d’ella.

P. G.

Jesús, germà i mestre ajuda’ns; cava la terra que som nosaltres, fema-la i rega-la amb la gràcia de l’Esperit Déu.